top of page
natsumi-lEoUKlDheqw-unsplash_edited_edited.jpg

Minnefilm for livet

Jeg kan lage en minnefilm om den avdøde, om livet som er levd.

Filmen kan som regel leveres til begravelsen eller minnestunden, men ettersom det alltid er kort tid mellom dødsfall og begravelse, må jeg ta et forbehold om så rask levering.

Den kan også være en minnefilm til de etterlatte som leveres etter begravelsen. Den kan da gjøres lengre og mer omfattende, kanskje få med en fortellerstemme som beskriver bildene og den avdøde. Det er også mulig å lage to versjoner; en kortere versjon som skal brukes i begravelsen eller minnestunden, og en lengre film som er mer «forseggjort» og omfattende.

Filmen kan inneholde bilder, svart/hvitt eller farge. Jeg kan bruke allerede digitaliserte bilder eller skanne papirkopier eller lysbilder. Jeg kan legge inn korte eller lengre filmklipp, enten de er digitale eller i vhs/smalfilm-format. Tegninger, kort eller skisser kan også digitaliseres og legges inn i filmen. Dersom en ønsker å ha med bilder av heimen (for eksempel av garden), kan jeg bruke drone for å få med de oversiktsbildene en ønsker. Jeg kan også legge inn fortellerstemme, helst lest inn av en pårørende. Til slutt legges musikk på filmen.

En minnefilm vil alltid bli laget i samarbeid med de etterlatte, både når det gjelder innhenting av bilder eller filmklipp, men også når det gjelder utformingen av filmen.

Prisen for en slik minnefilm vil variere etter hvor mye arbeid som må legges ned med tanke på skanning av gamle filmer eller bilder, og selvfølgelig også lengden på filmen. Vanligvis varer en slik film mellom 10 til 15 minutter. Prisen blir avtalt på forhånd, men den vil normalt ligge mellom 3000 og 5000 kroner. Filmen blir da de pårørende sin eiendom, og den kan brukes og deles som en ønsker.

Eksempler på en slik minnefilm (forkortet versjon):

 

 

 

 

 

 

 

 

Rune Haaland, Figgjo

Rune0207@gmail.com / 99701760

haalandlogo.jpg
Logo_Nova_hvit.png
bottom of page